Не БУЛОЧКА, а Пушистый Букет

93 Просмотры
Издатель
Assalomu alaykum! Bugun har doim o’xshab chiqaradigan Do’mboqqina Bulochkalar tayyorlaymiz!

Hamiriga:
300 ml iliq sut
1 ta tuhum
130 gr shakar (salkam 1 piyola)
0,5 ch q tuz
100 ml o’simlik yog’i
1,05 osh qoshiq droja
600-700 gr un (tahminan 250 lik 5 stakan)
Yumshoq, elastik hamir qoramiz.

Bu hamirdan 2 ta shunday qolipda Bulochka chiqadi.
Bulochkalar ustiga smetana yoki qatiqni o’zini ham surtish mumkin. Tuhum sarig’i bilan aralashtirib surtilsa yanayam yaltirab chiqadi!

Bulochka ishib, yengil bolib pishishi sabablari:
1) suyuqlik (sut) iliqdan salgina issiq bo’lsin, qaynoq bo’lsa droja va tuz kuyib qoladi va hamir yaxshi ko’pmaydi!
2) drojani ko’proq soling, hamma droja har xil ishlaydi. O’rtacha 1,05 osh q solsangiz hamir rosa ishib, yengil bo’lib pishadi.
3) Eng Asosiysi, hamirga shakl bergach,ustini yopib, honada yaxshilab tindiring, tahminan 1 soat! Yaxshilab tinganidan keyin pishirsangiz, huddi sotuvdagi bulochkalardek do’mboq, yengil bolib pishadi!
4) olov baland bolib ketmasin, bulochka ichlari yaxshi pishmay qoladi!
Hamma qoidalariga amal qilib pishirsangiz Pahtadek Bulochkalar bo’ladi InshaAllah‼️
❤❤❤❤❤❤❤❤

Рецепт на русском!! БУЛОЧКИ КАК ПУХ!
Для теста:
300 мл тёплое молоко
1 яйцо
130 гр сахар
0,5 с о соль
100 мл раст.
1,05 с о дрожжей
600-700 но мука
Надо сделать очень мягкое, эластичное тесто!

#булочкикакпух #НОВИНКА
Категория
Салаты