#отбивная #котлета #kotlet #schabowy
Готовим популярное блюдо традиционной польской кухни котлет схабовы. Отменное куриное филе, обжаренное в двойной панировке из муки и сухарей, получается сочным внутри и хрустящим снаружи. Возможно в этом его популярность и народная любовь. Оно прекрасно гармонирует с картофелем, соленьями и любыми свежими салатами! Прекрасное решение для вкусного обеда в кругу семьи!
Cooking a popular dish of traditional Polish cuisine, cutlets schabovy. Excellent chicken fillet, fried in a double breading of flour and breadcrumbs, it turns out juicy inside and crispy outside. Perhaps this is his popularity and popular love. It harmonizes perfectly with potatoes, pickles and any fresh salads! The perfect solution for a delicious family meal!
Gotowanie popularne danie tradycyjnej kuchni polskiej, kotlety schabovy. Wyśmienity filet z kurczaka, smażony w podwójnej panierce z mąki i bułki tartej, okazuje się soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Być może na tym polega jego popularność i popularna miłość. Doskonale komponuje się z ziemniakami, piklami i dowolnymi świeżymi sałatkami! Idealne rozwiązanie na pyszny rodzinny posiłek!
Куриное филе отбить, посолить и посыпать перцем. Куриные яйца разбить и перемешать. Куриное филе обвалять в муке, яйце и панировочных сухарях. В сковороду выложить смалец и разогреть. Обжарить куриную отбивную в жиру с двух сторон до готовности.
_____________________________________
Куриное филе - 2 шт
Яйцо куриное - 2 шт
Смалец - 100 г
Панировочные сухари
Мука пшеничная
Перец
Соль
Chicken fillet beat off, salt and sprinkle with pepper. Crack eggs and mix. Roll chicken fillet in flour, egg and breadcrumbs. Put lard in a frying pan and heat up. Fry the chicken chop in fat on both sides until cooked.
___________________________________________
Chicken fillet - 2 pcs
Chicken egg - 2 pcs
Lard - 100 g
Breadcrumbs
Wheat flour
Pepper
Salt
Filet z kurczaka odetrzeć, posolić i posypać pieprzem. Rozbij jajka i wymieszaj. Filet z kurczaka obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Na patelnię włożyć smalec i podgrzać. Kotlet z kurczaka smażymy na tłuszczu z obu stron, aż będzie ugotowany.
___________________________________________
Filet z kurczaka - 2 szt
Jajko kurze - 2 szt
Smalec - 100 g
Bułka tarta
Mąka pszenna
Pieprz
Sól
Готовим популярное блюдо традиционной польской кухни котлет схабовы. Отменное куриное филе, обжаренное в двойной панировке из муки и сухарей, получается сочным внутри и хрустящим снаружи. Возможно в этом его популярность и народная любовь. Оно прекрасно гармонирует с картофелем, соленьями и любыми свежими салатами! Прекрасное решение для вкусного обеда в кругу семьи!
Cooking a popular dish of traditional Polish cuisine, cutlets schabovy. Excellent chicken fillet, fried in a double breading of flour and breadcrumbs, it turns out juicy inside and crispy outside. Perhaps this is his popularity and popular love. It harmonizes perfectly with potatoes, pickles and any fresh salads! The perfect solution for a delicious family meal!
Gotowanie popularne danie tradycyjnej kuchni polskiej, kotlety schabovy. Wyśmienity filet z kurczaka, smażony w podwójnej panierce z mąki i bułki tartej, okazuje się soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz. Być może na tym polega jego popularność i popularna miłość. Doskonale komponuje się z ziemniakami, piklami i dowolnymi świeżymi sałatkami! Idealne rozwiązanie na pyszny rodzinny posiłek!
Куриное филе отбить, посолить и посыпать перцем. Куриные яйца разбить и перемешать. Куриное филе обвалять в муке, яйце и панировочных сухарях. В сковороду выложить смалец и разогреть. Обжарить куриную отбивную в жиру с двух сторон до готовности.
_____________________________________
Куриное филе - 2 шт
Яйцо куриное - 2 шт
Смалец - 100 г
Панировочные сухари
Мука пшеничная
Перец
Соль
Chicken fillet beat off, salt and sprinkle with pepper. Crack eggs and mix. Roll chicken fillet in flour, egg and breadcrumbs. Put lard in a frying pan and heat up. Fry the chicken chop in fat on both sides until cooked.
___________________________________________
Chicken fillet - 2 pcs
Chicken egg - 2 pcs
Lard - 100 g
Breadcrumbs
Wheat flour
Pepper
Salt
Filet z kurczaka odetrzeć, posolić i posypać pieprzem. Rozbij jajka i wymieszaj. Filet z kurczaka obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Na patelnię włożyć smalec i podgrzać. Kotlet z kurczaka smażymy na tłuszczu z obu stron, aż będzie ugotowany.
___________________________________________
Filet z kurczaka - 2 szt
Jajko kurze - 2 szt
Smalec - 100 g
Bułka tarta
Mąka pszenna
Pieprz
Sól
- Категория
- Полезные советы