#плов #pilaf #макароны
Плов это блюдо в котором традиционно выступает рис, но приготовьте необычный плов из макарон. Макаронный плов получается очень вкусным, экономным и более легким, чем жирный узбекский плов из баранины и риса. Для приготовления этого плова воспользуемся сковородой. От этого рецепт плова станет проще и еще привлекательнее.
Pilaf is a dish that traditionally features rice, but make an unusual pasta pilaf. Pasta pilaf is very tasty, economical and lighter than fatty Uzbek lamb and rice pilaf. To prepare this pilaf, we will use a frying pan. From this, the pilaf recipe will become easier and more attractive.
Pilaw to danie, które tradycyjnie zawiera ryż, ale tworzy niezwykły pilaw z makaronem. Pilaw makaronowy jest bardzo smaczny, ekonomiczny i lżejszy od tłustego uzbeckiego pilawu jagnięcego i ryżowego. Aby przygotować ten pilaw, użyjemy patelni. Dzięki temu przepis na pilaw stanie się łatwiejszy i bardziej atrakcyjny.
Мясо нарезать и обжарить в сковорде в хорошо разогретом масле. Добавить нарезанный репчатый лук, морковь и все обжарить. Добавить зиру, куркуму, соль и чеснок. Тушить на среднем огне 20 минут. Добавить изюм и соль. Влить в сковороду горячую воду и тушить еще 30 минут. В готовый зирвак всыпать макароны и добавить воды. Тушить плов до готовности макарон.
___________________________
Игредиенты:
Говядина - 400 г
Лук репчатый - 2 шт
Морковь - 2 шт
Макароны - 400 г
Зира молотая - 1 ч. ложка
Куркума - 1 ч. ложка
Изюм - 30 г
Чеснок - 1 шт
Масло растительное - 50 мл
Соль
Вода
Cut the meat and fry in a frying pan in well-heated oil. Add chopped onions, carrots and fry everything. Add zira, turmeric, salt and garlic. Simmer over medium heat for 20 minutes. Add raisins and salt. Pour hot water into the pan and simmer for another 30 minutes. Pour the pasta into the finished zirvak and add water. Simmer pilaf until pasta is done.
___________________________
Ingredients:
Beef - 400 g
Onion - 2 pcs
Carrot - 2 pcs
Pasta - 400 g
Zira ground - 1 teaspoon
Turmeric - 1 teaspoon
Raisins - 30 g
Garlic - 1 piece
Vegetable oil - 50 ml
Salt
Water
Mięso kroimy i smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę, marchewkę i całość podsmażyć. Dodać zirę, kurkumę, sól i czosnek. Dusić na średnim ogniu przez 20 minut. Dodaj rodzynki i sól. Do garnka wlewamy gorącą wodę i gotujemy jeszcze 30 minut. Wlej makaron do gotowego zirvaku i dodaj wodę. Gotuj pilaw, aż makaron będzie gotowy.
___________________________
Składniki:
Wołowina - 400 g
Cebula - 2 szt
Marchewka - 2 szt
Makaron - 400 gr
Zira mielona - 1 łyżeczka
Kurkuma - 1 łyżeczka
Rodzynki - 30 gr
Czosnek - 1 sztuka
Olej roślinny - 50 ml
Sól
Woda
Плов это блюдо в котором традиционно выступает рис, но приготовьте необычный плов из макарон. Макаронный плов получается очень вкусным, экономным и более легким, чем жирный узбекский плов из баранины и риса. Для приготовления этого плова воспользуемся сковородой. От этого рецепт плова станет проще и еще привлекательнее.
Pilaf is a dish that traditionally features rice, but make an unusual pasta pilaf. Pasta pilaf is very tasty, economical and lighter than fatty Uzbek lamb and rice pilaf. To prepare this pilaf, we will use a frying pan. From this, the pilaf recipe will become easier and more attractive.
Pilaw to danie, które tradycyjnie zawiera ryż, ale tworzy niezwykły pilaw z makaronem. Pilaw makaronowy jest bardzo smaczny, ekonomiczny i lżejszy od tłustego uzbeckiego pilawu jagnięcego i ryżowego. Aby przygotować ten pilaw, użyjemy patelni. Dzięki temu przepis na pilaw stanie się łatwiejszy i bardziej atrakcyjny.
Мясо нарезать и обжарить в сковорде в хорошо разогретом масле. Добавить нарезанный репчатый лук, морковь и все обжарить. Добавить зиру, куркуму, соль и чеснок. Тушить на среднем огне 20 минут. Добавить изюм и соль. Влить в сковороду горячую воду и тушить еще 30 минут. В готовый зирвак всыпать макароны и добавить воды. Тушить плов до готовности макарон.
___________________________
Игредиенты:
Говядина - 400 г
Лук репчатый - 2 шт
Морковь - 2 шт
Макароны - 400 г
Зира молотая - 1 ч. ложка
Куркума - 1 ч. ложка
Изюм - 30 г
Чеснок - 1 шт
Масло растительное - 50 мл
Соль
Вода
Cut the meat and fry in a frying pan in well-heated oil. Add chopped onions, carrots and fry everything. Add zira, turmeric, salt and garlic. Simmer over medium heat for 20 minutes. Add raisins and salt. Pour hot water into the pan and simmer for another 30 minutes. Pour the pasta into the finished zirvak and add water. Simmer pilaf until pasta is done.
___________________________
Ingredients:
Beef - 400 g
Onion - 2 pcs
Carrot - 2 pcs
Pasta - 400 g
Zira ground - 1 teaspoon
Turmeric - 1 teaspoon
Raisins - 30 g
Garlic - 1 piece
Vegetable oil - 50 ml
Salt
Water
Mięso kroimy i smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę, marchewkę i całość podsmażyć. Dodać zirę, kurkumę, sól i czosnek. Dusić na średnim ogniu przez 20 minut. Dodaj rodzynki i sól. Do garnka wlewamy gorącą wodę i gotujemy jeszcze 30 minut. Wlej makaron do gotowego zirvaku i dodaj wodę. Gotuj pilaw, aż makaron będzie gotowy.
___________________________
Składniki:
Wołowina - 400 g
Cebula - 2 szt
Marchewka - 2 szt
Makaron - 400 gr
Zira mielona - 1 łyżeczka
Kurkuma - 1 łyżeczka
Rodzynki - 30 gr
Czosnek - 1 sztuka
Olej roślinny - 50 ml
Sól
Woda
- Категория
- Полезные советы